• Trampolinespecialisten sinds 1999
  • Compleet assortiment
  • 500 m2 Showtuin
  • Veilig betalen
  • Gratis Bezorging in NL(v.a. €50) - BE €6,95

Artikelen 1 tot 10 van 12 in totaal

per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Bij Zorgtuin La Vie mochten we deze week een trampoline afleveren. Een Avyna Proline inground trampoline Ø 305 cm. De zorgtuin La Vie, gerund door Carlo Laan, had al een trampoline staan maar door het vele gebruik door de kinderen raakte deze wat versleten. Met name het randkussen. Carlo zag wel de meerwaarde voor de kinderen in en besloot dat de eerste trampoline een opknapbeurtje mocht hebben en gezien de afmeting van de tuin was er ook nog wel plaats voor een tweede trampoline. Dat werd dus een Avyna Prolline trampoline. Deze inground trampoline is vakkundig door Cok Snoek ingegraven. En gelijk is ook de eerste opbouw trampoline in de grond verzonken. Mbv. een minikraan werden de kuilen zo gegraven en de trampolines netjes in de kuil geplaatst. De kinderen kunnen nu weer veilig springen.

 

trampoline ingegraven zorgtuin La Vie

 


 

 

1. ↓  Bij het gat van de inground trampoline wordt tevens een afwateringspijp naar de sloot gelegd. Hierdoor zal er geen water in de kuil blijven staan. 

2. ↓ Voor de al aanwezig hoge trampoline worden 4 sleuven gegraven waarin de poten in zakken. Naderhand deze sleuven dicht gegooid waardoor de trampoline verlaagd en stormvast staat. 

 

 

ingraven trampoline  ingraven trampoline

 

Reacties | Geplaatst in Informatief door Erwin Martens

Opknapbeurt voor de trampoline

22 feb. 2017 09:52:52

Het voorjaar komt er aan dus het wordt weer trampolinetijd voor de jeugd. Mogelijk hebben ze maanden lang binnen gezeten en staan ze nu al weer te springen om straks op de trampoline te kunnen springen. Eindelijk!  Maar als de zonnestralen straks stralen en de temperatuur gaat stijgen moet de trampoline natuurlijk wel in topconditie klaar staan. De kinderen moeten natuurlijk wel veilig kunnen springen. Controleer daarom nu alvast de staat van de trampoline. En dan met name de springmat, het randkussen en het veiligheidsnet.

 

Controleer de springmat op de staat van het doek, de stiksels en de V-ringen. Gescheurde springdoeken moeten vervangen worden. Kleine gaatjes in het doek moeten in de gaten gehouden worden. Zijn de stiksels slecht? Overweeg dan reparatie of koop een nieuwe mat. De mat zal dan inmiddels al flink wat jaren oud zijn wat een reden kan zijn tot vernieuwing. De kosten voor een nieuwe springmat zijn verwaarloosbaar in verhouding met verwondingen die kinderen kunnen oplopen met een onveilige trampoline. 

 

Een oud en versleten randkussen welke de veren niet meer goed afdekt is een risico voor de kleine springertjes. Randkussens hebben niet het eeuwige leven en moeten dus om een X-aantal jaren vervangen worden. Vooral de UV stralen in het zonlicht zorgen voor het verouderingsproces van de trampolinerand. Maar ook de andere weersinvloeden hebben een negatieve invloed op de rand van de trampoline. Het gebruik van een trampolinehoes zal hier wel een remmende werking op hebben. Natuurijk zal ook het gebruik zijn invloed op de rand hebben. Kinderen willen nog wel eens zitten en rennen over de rand. Daar is rand eigenlijk niet voor gemaakt. Springen en spelen doe je op de mat, de rand is ter voorkoming van contact met de veren. 
En natuurlijk wil het oog ook wat. Met een nieuw randkussen lijkt de gehele trampoline weer als nieuw en kunt u weer genieten van het uitzicht in uw tuin. 

 

 trampoline weer als nieuw

trampoline weer als nieuw - AerdenhoutOok een veiligheidsnet zal zo nu en dan vervangen moeten worden. De UV-stralen in het zonlicht en het gebruik door de kinderen zullen het net verouderen. En het net heeft natuurlijk wel een belangrijke functie waardoor deze altijd in een perfecte staat moet zijn. Voorkom dat de kinderen door het net gaan. Controleer het net tijdig en vervang deze indien nodig. Bij Rainbow Trampolines verkopen we de netten ook los dus u hoeft niet de palen, foam en beugels te vernieuwen als dit niet noodzakelijk is. 

 

trampoline in slechte conditie

een onveilige situatie

 

Reacties | Geplaatst in Informatief door Erwin Martens

Jumpingfitness

10 jan. 2017 13:26:53

Limburgs nieuws meldt een nieuwe rage: Jumpingfitness. 

In hoog tempo op een fitness trampoline springen in verschillende steps. De oorsprong ligt in Tsjechie maar is ook populair in Duitsland en Polen. 

Door het hoge tempo springen is het een prima manier om je conditie op te bouwen en te behouden. De soepele elastieken geven een minimale belasting voor de knieën en heupen.

Ook is het thuis te doen maar natuurlijk is het gezelliger en motiverender om het in groepsverband op de sportschool te doen. 

 


   

Reacties | Geplaatst in Informatief door Erwin Martens

Trampoline in Kunst

14 dec. 2016 21:10:01

Kunstenaares Karin van Dam gebruiken onze trampolines als basis in haar kunstwerken. Deze imposante kunstwerken zijn momenteel te zien in het Textielmuseum in Tilburg en in museum Kranenburgh Bergen NH. 

ZWART. Van houtskool tot high-res

van 11 december 2016 t/m 19 maart 2017 . Bezoek de website www.kranenburgh.nl voor de openingstijden en verdere informatie. 

Bezoek ook de site van www.karinvandam.com

 

trampoline in kunst

 

Trampolinekunst Trampolinekunst

Reacties | Geplaatst in Informatief door Erwin Martens

Een oude trampoline kan je weggooien maar je kunt deze ook nog voor ander doeleinden gebruiken. Hergebruik is in! Bekijk hieronder een aantal projecten waarbij je je trampoline nog een nuttige oudedag kunt geven. 

 

Een kippenren. Het frame zorgt voor de palen. Alleen nog even wat gaas rondom. Deze kippenren kan ook eenvoudig verplaatst worden. 

 

trampoline als kippenren

 

Kippenhok van oude trampoline

 

 

 

Hekwerk voor een trampoline moestuintje. Het verzinkte frame kan prima tegen weersinvloeden. 

moestuintje met trampolinehek

 

 

Schaduwplekje met een trampolineparasol. Zeker leuk boven het kinderhoekje.

trampoline als parasol

 

 

Voetbaldoel of balstopper

trampoline als voetbaldoel

 

 

Hemelbed. Vergt wel wat verbouwingskunst

hemelbed

 

 

Trampolinehut voor de kinderen. Een hut.... altijd leuk!

hut van oude trampoline

 

heb je zelf nog ideëen voor trampolinehergebruik? Laat het ons weten! info@rainbowtrampolines.nl
Reacties | Geplaatst in Informatief door Erwin Martens

Trampoline gebruikt bij inbraak

20 jun. 2015 11:25:35

Opmerkelijk bericht.

Een trampoline wordt gebruikt bij een inbraak in het plaatsje Peppingen in België. Inbrekers gebruiken de trampoline als hulpmiddel om op het dak te komen. Via het dak forceerden ze een raam van één van de slaapkamers en klommen naar binnen.

Uit de woning werd 250 euro en een laptop gestolen. De lokale politiezone Pajottenland onderzoekt de feiten.

Bron: http://www.persinfo.org/2015/06/19/trampoline-helpt-inbrekers-pepingen

 

inbrekers met trampoline

 

 

Reacties | Geplaatst in Nieuws door Erwin Martens

Weehoo IGO is opnieuw verbetererd voor nog meer rijgenot en gebruiksgemak. 

Het model 2015 heeft een nieuw ontworpen frame, ook de stoel is opnieuw ontworpen, de fixatieriempjes op de pedalen zijn sterk verbeterend, een nieuw en sneller borgingssysteem en een krommere voorbuis zodat de Weehoo nu op bijna alle fietsen past. 

Vanaf heden verkrijgbaar bij Rainbow Trampolines & Outdoor met een introductiekorting van €20,-  Klik hier.

Bekijk hieronder het instructie filmpje en kom langs voor een proefrit.

 

Reacties | Geplaatst in Nieuws door Rainbow Trampolines

Trampoline springen is goed voor het gehele lijf. Zowel lichamelijk als geestelijk. Het is goed voor de motorische ontwikkeling en lenigheid, evenwichts gevoel, conditie, doorbloeding, tegen overgewicht, sociaal met z'n allen, en nu blijkt het ook nog goed voor de ogen te zijn. Na een kwartiertje springen zie je alles weer helder, scherp, diepte, ruime blik en veel kleur. Lees meer op de blog van VolZicht.

 

trampoline springen

 

Reacties | Geplaatst in Nieuws door Erwin Martens

ingraven Proline trampoline

14 mrt. 2015 11:51:12

Bekijk in dit filmpje hoe vrij eenvoudig het is om een trampoline in te graven. Op het filmje een Avyna Proline trampoline.

 

Reacties | Geplaatst in Nieuws door Erwin Martens

Trampoline en het voorjaar

8 mrt. 2015 00:12:46

Het voorjaar is in zicht. De trampoline zal waarschijnlijk binnenkort weer opgezet worden. Na een winter knus binnen geleefd te hebben is het nu weer de hoogste tijd om lekker buiten te spelen. Lekker met je broertjes of zusjes of met je vriendjes. Urenlang lol met z'n allen op de trampoline. Natuurlijk wel op een veilige trampoline. 

Misschien is bij het opzetten al gebleken dat niet alle onderdelen meer in perfecte staat zijn. Slijtage door de weersomstandigheden, muizen in de winter, eerdere beschadingen, ze kunnen allemaal zichtbaar worden als de trampoline weer opgezet wordt. 

Neem geen risico en houdt uw trampoline veilig. Check en vervang zo mogelijk de springmat en/of het randkussen. En als een een veiligheidsnet heeft controleer deze dan ook. De kosten om uw trampoline weer up to date te hebben zal een fractie zijn van het leed wat u zult ondervinden als uw springertjes verwond raken. 

Reacties | Geplaatst in Nieuws door Erwin Martens

Artikelen 1 tot 10 van 12 in totaal

per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2